ERAIHM 
Поліпшення потенціалу досліджень та співробітництва
ІГМ НАНУ в Європейському дослідницькому просторі

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ДЕНЬ РП7 З ТЕМАТИЧНИХ ПРІОРИТЕТІВ ДОСЛІДЖЕНЬ
"ЕНЕРГЕТИКА" Й "НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ (ВКЛЮЧАЮЧИ ЗМІНИ КЛІМАТУ)":
Інститут електрозварювання ім. Є. О. Патона НАНУ (20 червня 2011)

20 червня 2011 року в залі засідань Інституту електрозварювання імені Є. О. Патона НАНУ пройшов Інформаційний день з пріоритетів Сьомої рамкової програми "Енергетика" й "Навколишнє середовище (включаючи зміни клімату)". Основна його мета полягала в інформуванні українських вчених про тематики конкурсів РП7 за вказаними пріоритетами, затвердженим на 2012 рік.

Співорганізаторами заходу виступили Національний інформаційний центр зі співробітництва з ЄС у сфері науки й технологій (НІП України) й Інститут фундаментальних досліджень АН Польщі.

Перелік перспективних тематик за пріоритетом "Енергетика" був озвучений Александрою Камільері (Науково-технічна рада Мальти), а за пріоритетом "Навколишнє середовище" - Віорелом Вултуреску (Румунія, координатор мережі ENVIRONMENTAL-NCP-TOGETHER). Аудиторію було також ознайомлено зі статистикою участі країн членів ЄС та країн-партнерів у РП7 за вказаними напрямками. Ці повідомлення зробила Барбара Траммер (Інститут фундаментальних досліджень АН Польщі). На базі узагальнення досвіду успішного проходження проектів у РП7 був проведений тренинг з підвищення шансів конкурсних заявок, що подаються.

Від команди ERAIHM в інформаційному дні взяли участь голова Керівної групи академік НАНУ Віктор Грінченко й секретар проекту к.ф.-м.н. Валерій Олійник. У ході дискусії до відома уповноважених ЄС були доведені деякі проблеми, що виникають у зв'язку з особливостями застосування національного фінансового законодавства в українських учасників РП7, які виступають у ролі координаторів проектів.

З матеріалами презентацій можна ознайомитись на веб-сайті НІП України: [ІНФОДЕНЬ]