ERAIHM 
Поліпшення потенціалу досліджень та співробітництва
ІГМ НАНУ в Європейському дослідницькому просторі

СЕМІНАР НА ТЕМУ "ДОСВІД САНАЦІЇ КОМУНАЛЬНИХ І ПРОМИСЛОВИХ
СИСТЕМ ТЕПЛОЕНЕРГЕТИКИ З ВИКОРИСТАННЯМ ДОСВІДУ ВПРОВАДЖЕННЯ
ЕНЕРГООЩАДНОГО ОБЛАДНАННЯ КОРПОРАЦІЇ
"ЄВРОПЕЙСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ"
Запоріжжя (21 жовтня 2011)

21 жовтня 2011 року в Запоріжжі пройшов семінар на тему "Досвід санації комунальних і промислових систем теплоенергетики з використанням досвіду впровадження енергоощадного обладнання корпорації "Європейська енергетична компанія". У ролі організаторів заходу виступили Асоціація інженерів енергоефективних технологій України (АІЕТУ) спільно з Інститутом гідромеханіки НАНУ, корпорацією "Європейська енергетична компанія", ПП "Хортиця-Інтерм", фірмою "Vortex" (Німеччина) за участі Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України (НАЕР), Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Запорізької обласної та міської Державних адміністрацій. Метою семінару стало ознайомлення фахівців проектних, будівельних та комунальних підприємств з новими системами вітчизняного теплогенеруючого обладнання. У його роботі взяли участь працівники ряду наукових, проектних, виробничих та експлуатаційних організацій, представники місцевої влади та ЗМІ.

Співголовували на засіданнях президент АІЕТУ член-кор. НАНУ проф. Є. І. Никифорович (Інститут гідромеханіки НАНУ) і директор ПП "Хортиця-Інтерм" Ю. П. Немировський.

Окрім того, на семінарі виступили:
  • В. П. Бабак - член-кор. НАНУ, зав. відділом діагностики і оптимізації енергетики інституту технічної теплофізики НАНУ;
  • В. В. Скороход - директор південної філії ПАТ "УкрНДІінжпроект";
  • В. В. Шемчук - представник СП "Укрінтерм";
  • С. М. Алферов - генерал-майор, Ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ;
  • Т. М. Шаповалов - голова Миколай-Пільської сільської ради;
  • П. М. Мороз - gрезидент корпорації "Європейська енергетична компанія".
На прикладі дахової котельні Державної податкової адміністрації Запорізької області учасники заходу ознайомилися з працюючими сучасними системами теплопостачання (котельня Optimagaz ТОВ "НВФ, ЛТД МІДА").